The Settlers Online FAQ

Hier kan je antwoorden vinden op vragen over hoe het forum werkt. Gebruik de links of de zoek box hieronder om je weg door het forum te vinden.

Mijn Openbaar Profiel

Wat is de openbare profielpagina?

Alle forumleden hebben een profielpagina die algemeen toegankelijk is. Op deze pagina staat informatie die een forumlid tijdens het registratieproces of later via de Gebruikersinstellingen heeft opgegeven.

Je kunt het profiel van iemand op een aantal manieren bekijken. Steeds wanneer je op iemands naam klikt, kom je terecht op zijn of haar profielpagina.

Via de ledenlijst kun je alle leden bekijken en snel door alle openbare profielen klikken.

Als je ingelogd bent kun je ook je eigen openbare profiel bekijken door op je gebruikersnaam te klikken boven aan de pagina.

Als je de gebruikersnaam van iemand weet, kun je direct naar zijn of haar profiel gaan door het volgende adres in je webbrowser in te typen: http://www.example.com/member.php?username=<gebruikersnaam>

Wat staat er op de openbare profielpagina?

Het openbare profiel bevat informatie over het forumlid op het tabblad 'Over mij'. Het bevat ook statistische informatie, zoals het aantal berichten dat iemand heeft geplaatst en de registratiedatum. Deze informatie staat in het tabblad 'Statistieken'.

Verder is er informatie over vrienden (?), je vindt er de profielafbeelding (als iemand die heeft opgegeven), en een lijst van leden die de pagina onlangs hebben bezocht.

Ook vind je er een lijst van iemands fotoalbums (?) en lidmaatschappen van interessegroepen (?).

Wat zijn profielboodschappen?

Profielboodschappen zijn voor iedereen zichtbare boodschappen die geplaatst kunnen worden op de profielpagina. Klik om een boodschap te plaatsen op het tabblad 'Profielboodschappen' en gebruik het invoervak bovenaan. Je kunt maar een beperkte hoeveelheid opmaak in deze boodschappen toevoegen, zoals te zien is boven het invoervak. De boodschap is zichtbaar voor alle bezoekers van dit profiel, onder wie gastgebruikers en ook zoekmachines, als de beheerder dat toestaat. Wil je priv

Het Instellingen Controle Paneel

Via de Gebruikersinstellingen kun je je eigen instellingen, opties en voorkeuren opgeven. Om bij de gebruikersinstellingen te kunnen moet je je eerst registreren. Als je ingelogd bent, klik dan op 'Gebruikersinstellingen' in de balk boven aan de pagina.

Op de hoofdpagina van de gebruikersinstellingen zie je alle nieuwe meldingen, waaronder nieuwe priv

Veranderen van Gebruiker Details

Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Je kunt je gegevens wijzigen via de Gebruikerspaneel. Klik op 'Wijzig E-Mail en Wachtwoord' in de sectie 'Je gegevens wijzigen' onder de Gebruikersinstellingen. Op deze pagina kun je een aantal verplichte en optionele gegevens invoeren. Sommige daarvan verschijnen in je openbare profiel. Voer geen informatie in waarvan je niet wilt dat die openbaar wordt, met uitzondering van je e-mailadres.

Onderschriften, Avatars en Profiel Afbeeldingen

Wat zijn onderschriften?

'Onderschriften' bevatten informatie die je op wilt nemen onder al je berichten. Ze kunnen afbeeldingen, links naar je website(s), citaten, etc. bevatten.

Wat zijn avatars?

Avatars zijn kleine afbeeldingen die mensen gebruiken om zichzelf mee aan te duiden, of zich te onderscheiden van andere forumleden. In sommige gevallen staat een beheerder geen avatars toe of alleen aan bepaalde leden. De beheerder kan vaste afbeeldingen verschaffen waaruit je kunt kiezen, of toestaan dat leden hun eigen avatars uploaden van hun eigen computer. De avatars wordt getoond als deel van de gebruikersinformatie in berichten en ook in het openbare profiel.

Voor meer informatie over avatars, klik hier.

Wat zijn profielafbeeldingen?

Profielafbeeldingen zijn foto's die leden kunnen uploaden en die worden getoond in hun openbare profiel. Deze optie kan door de beheerder zijn uitgeschakeld.

Hoe stel ik onderschriften, avatars en profielafbeeldingen in?

Je kunt je onderschriften, avatars en profielafbeelding instellen en wijzigen onder de Gebruikersinstellingen (op voorwaarde dat de beheerder deze opties heeft ingeschakeld).

Klik voor onderschiften op 'Onderschrift wijzigen' onder de 'Instellingen en opties' in de navigatiebalk van de Gebruikersinstellingen.

Wil je een bestaande avatar selecteren of er een uploaden, klik dan op 'aAvatar wijzigen'.

Wil je een profielafbeelding uploaden, klik dan op 'Profielafbeelding wijzigen' onder 'Jouw profiel'.

Andere Instellingen en Opties

Wat doen de andere instellingen?

In de Gebruikersinstellingen vind je onder Instellingen & opties een onderdeel genaamd 'Opties wijzigen'. Je kunt de volgende dingen instellen:

 • Aanmelden & privacy:
  • 'Onzichtbare modus' - bepaalt of andere leden kunnen zien of je online bent of niet en welke pagina je bekijkt
  • 'Reputatieniveau tonen' - toont je reputatieniveau bij berichten als deze optie is ingesteld door de beheerder
  • 'vCard-download toestaan' - bepaalt of andere leden een vCard mogen downloaden met jouw e-mailadres en gebruikersnaam
  • Berichten & notificaties:
   • 'E-mail ontvangen' - of je e-mail van andere leden en beheerders wilt ontvangen of niet
   • 'Abonneren op onderwerpen' - hoe je geattendeerd wilt worden op nieuwe berichten in onderwerpen waarop je een abonnement hebt
   • 'Priv

Profiel Pagina Aanpassingen

Hoe kan ik mijn profiel vormgeven?

Je kunt de opmaak en de stijl van je openbare profielpagina zelf wijzigen (als dat zo is ingesteld door de beheerder) via het onderdeel 'Profiel vormgeven' onder de Gebruikersinstellingen. Je kunt het kleurenschema, de lettertypen, randen en lay-out van elementen op de pagina aanpassen.

Je kunt ook afbeeldingen gebruiken als achtergrond voor verschillende onderdelen van je profiel. Eerst moet je achtergrondafbeeldingen uploaden naar een fotoalbum dat je hebt gemaakt (?). Je kunt achtergrondafbeeldingen alleen uit fotoalbums halen die gedefinieerd zijn als openbaar of die van het type 'profiel' zijn. Afbeeldingen in priv

Groepen

Wat is een interessegroep?

Een interessegroep is een groep mensen met een bepaalde interesse of iets anders gemeenschappelijks. Via een interessegroep kunnnen leden onderling communiceren en foto's en andere afbeeldingen uitwisselen.

Je vindt de lijst via 'Groepslidmaatschappen' in je openbare profiel (?).

De pagina met de lijst interessegroepen toont alle groepen die er zijn. Je kunt deze groepen sorteren op het aantal leden, berichten of afbeeldingen, de naam van de groep, wanneer de groep is aangemaakt, of de datum van het meest recente bericht. Je kunt ook de zoekfunctie gebruiken om groepen te vinden.

Hoe word ik lid van een groep?

Als je lid wilt worden van een groep, klik dan op de naam van de groep en vervolgens op 'Lid worden'. Als je lid bent geworden, staat de naam van de groep in je openbare profiel. Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om lid te kunnen worden van een groep.

Kan ik mijn eigen interessegroep maken?

Als je een geregistreerd lid bent, kun je je eigen interessegroep maken (op voorwaarde dat de beheerder dit toestaat). Ga naar de pagina 'Interessegroepen' en klik op 'Nieuwe groep aanmaken'. Geef een titel en een beschrijving op en selecteer het type. Er zijn drie typen groepen:

 • Openbaar - open voor iedereen. Er is geen beperking op wie lid kan worden en wie berichten mag plaatsen.
 • Alleen op uitnodiging - vereist een uitnodiging om lid te worden. Uitnodigingen kunnen alleen worden verstuurd door degene die de groep heeft aangemaakt, moderatoren en beheerders. Uitnodigingen kunnen worden verstuurd door te klikken op 'Wachtende en genodigde leden' onder aan de pagina van de desbetreffende groep.
 • Gemodereerd - iedereen kan lid worden, maar berichten worden gemodereerd voordat ze getoond worden. Ze worden gemodereerd door degene die de groep heeft aangemaakt en door de moderatoren en beheerders.

Vrienden en Contacten

Wat is het verschil tussen een vriend en een contact?

Een vriendschap is wederzijds en tweerichtingsverkeer tussen twee gebruikers. De een begint de vriendschap en de ander accepteert deze.

Een contact is een eenzijdige vriendschap. Dit is het geval als de andere persoon de vriendschap niet accepteert, of als een verzoek om vriendschap nog in de wacht staat. Het kan ook zijn dat je geen vrienden wilt worden, maar die ander wel wilt laten verschijnen in je contactenlijst.

Waar wordt de lijst vrienden en contacten getoond?

Je vrienden en contacten zijn te zien op de pagina 'Contacten & vrienden' onder de Gebruikersinstellingen. Je vrienden zijn ook zichtbaar op je profielpagina.

Hoe kan ik iemand om vriendschap verzoeken, een vriendschap accepteren of een vriendschap verbreken?

Er zijn twee manieren om iemand om vriendschap te verzoeken.

De makkelijkste manier is om de profielpagina te bekijken van de persoon met wie je vrienden wilt worden en daar op de link 'Vriend worden' te klikken.

De andere manier is om eerst iemand toe te voegen aan je lijst contacten. Vraag vanaf de pagina 'Contacten & vrienden' of iemand vrienden wil worden door een vinkje te plaatsen in het vakje 'Vriend'. Sla de pagina vervolgens op.

Als je de gebruikersnaam van degene met wie je vrienden wilt worden kent, kun je die persoon een verzoek om vriendschap sturen door het invoerveld te gebruiken en op 'Vriend toevoegen' te klikken.

Wil je een vriendschap accepteren, ga dan naar de pagina 'Contacten en vrienden'. Onder aan de pagina zie je een lijstje met wachtende verzoeken. Plaats een vinkje bij de verzoeken die je wilt accepteren en selecteer de optie 'Geselecteerde verzoeken om vriendschap accepteren'. Klik daarna op 'Wijzigingen opslaan'. Als je geen vrienden wilt worden, selecteer dan de optie 'Afwijzen'.

Een vriendschap verbreken kan op drie manieren.

 • Verwijder in de pagina 'Contacten en vrienden' bij de desbetreffende persoon het vinkje bij 'Vriend' en sla de wijzigingen op. Als je ook niet wilt dat de persoon nog langer op je contactenlijst voorkomt, verwijder dan beide vinkjes bij die persoon.
 • Klik op 'Vrienden' in je 'Profielpagina' en klik vervolgens op 'Vriendschap verbreken' naast de naam van de gebruiker.
 • Klik op 'Vrienden' op de profielpagina van de andere persoon, zoek je eigen gebruikersnaam en klik op 'Vriendschap verbreken'.

Albums en Afbeeldingen

Hoe gebruik ik albums?

Als lid kun je albums maken die gelinkt zijn aan je openbare profiel. Je kunt albums maken door naar de Gebruikerspaneel te gaan en daar op de link 'Afbeeldingen & Albums' te klikken en vervolgens op 'Album toevoegen'.

Elk album kun je voorzien van een titel ('Jans vakantie naar Nepal') en een beschrijving ('Een handvol foto's van mijn recente avontuur') en is van een van de drie volgende typen: openbaar, priv

Priv

Als de beheerder het systeem voor Priv

Abonnementen

Wat zijn abonnementen?

Abonnementen zijn een manier om verschillende onderwerpen en forums bij te houden. Je kunt ervoor kiezen om geattendeerd te worden op wijzigingen - bijvoorbeeld door ze te zien te krijgen in je Gebruikersinstellingen en door e-mails erover te ontvangen.

Hoe abonneer ik me op een onderwerp of een forum?

Als je je wilt abonneren op een forum, klik dan op de link 'Forumtools' boven de lijst onderwerpen en selecteer 'Abonneer op dit forum'. Je kunt vervolgens een abonnementsvorm kiezen. Als het forum waarop je je abonneert onderliggende forums heeft, dan geldt je abonnement automatisch ook voor die forums.

Wil je je abonneren op een onderwerp, klik dan op de link 'Onderwerpgereedschap' boven de lijst berichten en klik dan op 'Abonneren op deze onderwerp'. Kies vervolgens een abonnementsvorm.

Welke abonnementsvormen zijn mogelijk?

Er is een aantal verschillende abonnenmentsvormen mogelijk.

 • Geen e-mailnotificatie - noemt je abonnement alleen in je Gebruikersinstellingen. Je ontvangt geen meldingen over nieuwe berichten of onderwerpen in het forum.
 • Dagelijkse updates via e-mail - verstuurt

Reputatie

Wat is reputatie?

Reputatie is een manier om gebruikers te waarderen op basis van de kwaliteit van hun berichten. Als de beheerder reputatie heeft ingeschakeld, dan is het pictogram voor reputatie bij berichten zichtbaar.

Een reputatie kan positief Positief , negatief Negatief of neutraal Neutraal zijn. Negatieve reputatie kun je alleen krijgen als de beheerder dat zo heeft ingesteld. Neutrale reputatie wordt alleen gegeven als degene die de reputatie toekent niet aan de criteria voldoet die de beheerder heeft gesteld om aan een ander een reputatie te mogen toekennen.

Hoe ken ik een reputatie toe?

Als je een reputatie wilt toekennen, klik dan op het reputatiepictogram in het betreffende bericht. Je krijgt dan een invulformulier te zien waarop je het type en de reden van de reputatie moet opgeven. Als negatieve reputatie is uitgeschakeld, dan staat dat niet in het formulier. Je mag niet twee keer een reputatie toekennen aan hetzelfde bericht.

Hoe weet ik welke reputatie aan mij is toegekend?

Je kunt de reputatie die aan jou is toegekend zien onder de Gebruikersinstellingen, onder aan de pagina. Daar zie je de laatste reputatie die aan jou is toegekend, en of deze positief, negatief of neutraal is. Je algehele reputatie wordt getoond als serie indicators in je berichten en je profiel. Hoe positiever je reputatie, hoe meer positieve indicators er getoond worden. Hoe negatiever je reputatie, hoe meer negatieve indicators er getoond worden.

Hoeveel reputatiepunten worden er toegekend? Wat is reputatiekracht?

Als de beheerder het zo heeft ingesteld, wordt het aantal reputatiepunten dat een gebruiker kan geven (of kan afnemen als het negatief is) in berichten getoond als 'reputatiekracht'. De waarde van de reputatiekracht wordt bepaald door de beheerder en kan na verloop van tijd groter worden afhankelijk van de instellingen.

Wat als ik niet wil dat anderen mijn reputatie kunnen zien?

Je kunt het tonen van je reputatie uitschakelen in de Gebruikersinstellingen onder 'Je gegevens wijzigen'. Op deze pagina vind je een vakje 'Je reputatieniveau tonen'. Verwijder het vinkje als je niet wilt dat je reputatie getoond wordt. Het pictogram 'Reputatie uitgeschakeld' wordt nu zichtbaar. Je kunt nog steeds een reputatie ontvangen en toekennen als je het tonen van je reputatie hebt uitgeschakeld.

Zoek in FAQ

 • Selecteer deze optie als je je zoekactie ook wilt laten zoeken in FAQ Items en Titels

Selecteer een optie hier om in te stellen hoe je je zoek query wilt laten tonen. 'Een woord' zal woorden resulteren die er het meest op lijken terwijl 'Complete zin' alleen het resultaat zal geven dat je zoekt.

Ubisoft maakt gebruik van cookies om de beste ervaring op onze websites te bieden en ervoor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website, aan akkoord te zijn met het gebruik van deze cookies. Meer informatie over onze Privacy Policy. Om dit bericht niet meer te ontvangen, klik je op de OK knop.